Onze partners

Uiteraard kunt u voor, tijdens en na uw zwangerschap bij meerdere professionals terecht. Wij adviseren onderstaande partners om u verder te helpen.

Slimmer Zwanger is een online coachingprogramma dat u helpt om uw voeding- en leefstijlgewoonten te verbeteren. Het uiteindelijke doel van SlimmerZwanger is de kans op zwangerschap te vergroten, problemen tijdens de zwangerschap te verminderen, en de kansen op een normale bevalling en het krijgen van een gezond kind te vergroten. Daarnaast verbetert hierdoor natuurlijk ook uw eigen algemene gezondheid!

www.slimmerzwanger.nl

Soms heeft u tijdelijk een hulpmiddel nodig wanneer er bij u kraamzorg aan huis komt. Dan is het lenen van een hulpmiddel een goede optie. Het lenen van een hulpmiddel is in veel gevallen gratis, omdat uw zorgverzekeraar of ledenvereniging de kosten vergoedt.

www.medipoint.nl

De kersverse moeder krijgt in de kraamweek voldoende begeleiding en uitleg van de kraamverzorgster en verloskundige om de borstvoeding op gang te brengen. En daarop volgend een positieve borstvoedingsperiode. Echter, er kunnen zich omstandigheden voordoen, waarbij hulp en begeleiding van deze hulpverleners niet meer toereikend is. Dan wordt het tijd om de lactatiekundige in te schakelen!

www.praktijkjessie.nl

Het Voedingscentrum biedt consumenten en professionals wetenschappelijke en onafhankelijke informatie over een gezonde, veilige en meer duurzame voedselkeuze. Het bekende voorlichtingsmodel Schijf van Vijf is één van de manieren om voorlichting te geven, maar het Voedingscentrum doet veel meer.

Daarvoor krijgen ze voor 100% subsidie vanuit de overheid.

www.voedingscentrum.nl

How About Mom biedt een gratis iOS- en Android-app voor zwangeren en aanstaande moeders om hen door het eerste jaar moederschap heen te gidsen. De app is ontwikkeld in samenwerking met een team van medisch experts en bevat meer dan 150 artikelen, een postpartum symptomenchecker en cursussen gericht op borstvoeding, weer veilig sporten na de bevalling, seksualiteit of ontspanning.

www.howaboutmom.nl